נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הכריז אתמול (יום ד') שימליץ על ד"ר קייסי מינז, רופאה לשעבר ומשפיענית בריאות ברשתות החברתיות, לתפקיד ראש שירותי בריאות הציבור של ארצות הברית, תפקיד המכונה גם "המנתח/ת הכללית של ארצות הברית".
מינז, הידועה בקשריה ההדוקים עם שר הבריאות של טראמפ, רוברט פ. קנדי ג'וניור, תחליף את המועמדת המקורית, ד"ר ג'נט נשיוואט, שמועמדותה הוסרה ברגע האחרון על-ידי טראמפ.
1 צפייה בגלריה
טראמפ וד"ר קייסי מינז
טראמפ וד"ר קייסי מינז
הבחירה של טראמפ: ד"ר קייסי מינז (משמאל), משפיענית רשת בתחום הבריאות והוולנס
(צילום: Jim WATSON / AFP, AP Photo/Ben Curtis)
תפקיד "המנתח הכללי של ארצות הברית" – המכונה לעיתים גם "הרופא של האומה" – משמש כפנים הציבוריות של מערכת הבריאות. אם מינז תמונה לתפקיד, היא תפקח על כ-6,000 אנשי חיל שירותי הבריאות הציבוריים ויכולה להוציא אזהרות רשמיות לציבור.
למרות היעדר ניסיון ממשלתי ועבר קליני מוגבל, כתב טראמפ ברשת החברתית Truth Social שבבעלותו: "לקייסי יש כישורי MAHA ללא רבב", כשהוא מתייחס בדבריו לסיסמת "Make America Healthy Again" ("להפוך את אמריקה לבריאה שוב"). לדבריו, מינז צפויה לעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם קנדי כדי "למגר את מגפת המחלות הכרוניות, ולשפר את בריאותם של כלל האמריקנים". טראמפ הוסיף כי היא "עשויה להפוך לאחת המנתחות הכלליות הגדולות בתולדות ארצות הברית".
ד"ר ג'נט נשיוואט, לשעבר פרשנית בריאות ב-Fox News, הייתה אמורה להופיע ביום חמישי לשימוע בסנאט, אך הוסרה מהמרוץ בעקבות ביקורת מהימין ודיווחים על סתירות בפרטים אקדמיים. על פי מקור בבית הלבן, מועמדותה לתפקיד בוטלה מחשש שלא תזכה לרוב בסנאט. טראמפ הבהיר שהיא צפויה להשתלב בתפקיד בכיר אחר במחלקת הבריאות.

בין סטנפורד לקידום מוצרים ברשת

ד"ר קייסי מינז היא בוגרת לימודי רפואה מאוניברסיטת סטנפורד, אך פרשה מתוכנית ההתמחות שלה בכירורגיה בטענה שהתאכזבה ממערכת הבריאות המסורתית. במקום זאת, הפכה לדמות בולטת בתנועת הבריאות ההוליסטית והוולנס, וייסדה את חברת הטכנולוגיה הרפואית Levels, המאפשרת מעקב אחר סוכר בדם ומדדים ביולוגיים נוספים.
במקביל, היא פיתחה קהל עוקבים רחב ברשתות החברתיות, וקידמה תוספי תזונה, קרמים ומוצרים נוספים במימון מסחרי. בשנת 2024 כתבה יחד עם אחיה, קאלי מינז – לוביסט לשעבר וכיום יועץ בבית הלבן – את הספר Good Energy, שבו תיארו את מגפת המחלות הכרוניות כתוצאה של "שחיתות תאגידית, תזונה מעובדת ואורח חיים מנוון". שניהם שימשו כיועצים מרכזיים במסע הבחירות של קנדי לנשיאות ב-2024, וסייעו לתווך את תמיכתו בטראמפ בקיץ שעבר.
מעבר להיותו יועץ בבית הלבן, קאלי מינז מופיע רבות בטלוויזיה לקידום הגבלות על קצבאות מזון (SNAP), הסרת פלואוריד ממי השתייה, וצעדים נוספים באג'נדת ה-MAHA של טראמפ וקנדי.
"כל סימפטום כרוני שטופל ברפואה המערבית הוא תוצאה של תאים מותשים מהאופן שבו אנחנו חיים", כתבה מינז בספרה. לדבריה, גם אלצהיימר, דיכאון, אימפוטנציה ואי-פוריות קשורים לכך. עמדות אלו זכו לשבחים מצד אישים בולטים בתקשורת הימנית.
בעוד רוב המומחים מסכימים שמזון מעובד תורם לעלייה בתחלואה, חוקרים מזהירים מהכללות פשטניות מסוג זה. "60% מהמזון בארצות הברית נחשב מעובד – זה כולל גם גרנולה, חמאת בוטנים וצ'יפס. לא כל המזונות שווים", אמרה ד"ר גבּי הדריק מבית הספר לבריאות הציבור של אוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון.

מזון בריא, פלואוריד וחיסונים

אם תאושר, מינז צפויה להוביל את קידום האג'נדה הרפואית של קנדי ג'וניור: הסרת אלפי תוספים וכימיקלים ממוצרי מזון, חיזוק מזון בריא בתוכניות בתי ספר, הגבלות חדשות על קצבאות SNAP, והפחתת פלואוריד במי השתייה. SNAP הוא ראשי תיבות של Supplemental Nutrition Assistance Program – תוכנית סיוע תזונתי משלימה, הידועה גם בשם הישן שלה: Food Stamps (תלושי מזון).
מדובר בתוכנית פדרלית בארה"ב שמספקת סיוע כספי לרכישת מזון לאנשים ובמשפחות בעלי הכנסה נמוכה. התוכנית מנוהלת על-ידי משרד החקלאות האמריקאי (USDA) ומופעלת על-ידי מדינות שונות. הזכאים מקבלים כרטיס דמוי כרטיס אשראי שבאמצעותו הם יכולים לרכוש מזון ברשתות ובחנויות מזון.
למרות שמינז נזהרה מלהביע תמיכה פומבית בתיאוריות השנויות במחלוקת של קנדי בנושא חיסונים, באתר שלה קראה לחקירה מעמיקה יותר של בטיחותם, ולהקלות במנגנון התביעות נגד חברות התרופות במקרים של פגיעות חיסונים – סעיף שמוגן כיום בחוק פדרלי מ-1986.