מאז מתקפת הטרור של מחבלי חמאס ב-7 באוקטובר גל אנטישמיות, אלימות, טרור ופשעי שנאה שוטף את העולם; ויהודי התפוצות נמצאים תחת מתקפה אנטישמית הכוללת תקיפות פיזיות, השחתת סמלים ומוסדות יהודיים, הטרדות ונאצות במרחב הציבורי וברשת, דחייה או הדרה מאירועים חברתיים ועוד. הדברים באים לידי ביטוי בדוח האנטישמיות השנתי של "התנועה למאבק באנטישמיות", שמפרט את ממדי העלייה חסרת התקדים באנטישמיות ברחבי העולם.
בדוח, שהוכן על-ידי "המרכז לחקר האנטישמיות" של "התנועה למאבק באנטישמיות", נמצא כי בשנת 2024 דווחו ותועדו ברחבי העולם 6,326 תקריות אנטישמיות - זינוק דרמטי של 107.7% לעומת שנת 2023, שבה דווחו ברחבי העולם 3,046 תקריות אנטישמיות. לשם ההשוואה, בשנת 2022 דווחו בעולם 1,921 תקריות אנטישמיות. מחברי הדוח מדגישים כי מדובר רק בתקריות שדווחו בשנת 2024 ולכן המספר האמיתי גבוה יותר.
לפי הדוח, שנת 2024 התאפיינה בעיקר בהתפשטות אנטישמיות המזוהה עם אידיאולוגיית השמאל הקיצוני, במיוחד באקדמיה, בקרב פעילים ובמרחב הדיגיטלי. מונחים כמו "קולוניאליזם מתנחלי", "אפרטהייד ישראלי" ו"רצח עם" שימשו לעיתים קרובות כדי לערער על הלגיטימציה של הזהות היהודית ושל מדינת ישראל.
עוד עולה מהדוח כי כמעט כל האירועים בשמאל הקיצוני (96.4%) היו קשורים לאנטי-ישראליות או אנטי-ציונות. הדוח גם מציג פילוח אידיאולוגי וטרנדים אזוריים. מספר האירועים שמקורם בשמאל הקיצוני זינק ב-324.8% והיווה 68.4% מכלל הפעילות האנטישמית שנרשמה בשנת 2024. אירועים אלה הונעו ברובם על ידי תנועות רדיקליות, קמפיינים של דיסאינפורמציה ואקטיביזם אנטי-ישראלי - שהידרדר לשנאת יהודים בוטה.
לעומת זאת, אירועים שיוחסו לימין הקיצוני ירדו ב-54.8%, אך נותרו בעלי נטייה גבוהה יותר לאלימות וגם ונדליזם. מספר האירועים ממניעים אסלאמיסטיים עלה ב-44.3%, כשהם מונעים על ידי תעמולה קיצונית ורשתות בינלאומיות המנצלות את הסכסוך במזרח התיכון. בנוסף, תועד גידול מדאיג באירועים אנטישמיים שלא ניתן לשייך לאידיאולוגיה מסוימת - דבר שמצביע על "נורמליזציה של אנטישמיות" בשיח הציבורי, בתקשורת ובתרבות.
נדמה כי המצב חמור במיוחד באוניברסיטאות, במכללות ובמוסדות ההשכלה הגבוהה בעולם. בשנת 2024 נרשמו בהם 1,069 אירועים, וקמפוסים אקדמיים הפכו למוקדי פעילות אנטישמית. ארה"ב הושפעה במיוחד, כאשר מספר התקריות האנטישמיות בקמפוסים במדינה בשנת 2024 זינק בלמעלה מ-120% לעומת שנת 2023, וב-198% בהשוואה לשנת 2022.
ארגונים כמו "Students for Justice in Palestine", "Faculty for Justice in Palestine" ו-"Jewish voice for peace" (תנועה יהודית-אמריקנית אנטי-ציונית) עמדו במרכז מקרי הטרדה, ונדליזם והפצת תעמולה אנטישמית. באביב נרשמו למעלה מ-150 קמפוסים שבהם הוקמו "מאחזים אנטי-ישראלים", שהפכו לזירות הסתה והפחדה של סטודנטים יהודים.
ארה"ב ומערב אירופה יחדיו היוו 70.6% מכלל המקרים. בארה"ב, המדינות ניו יורק, קליפורניה, וושינגטון הבירה, אילינוי ופנסילבניה ריכזו יותר ממחצית מכלל האירועים - רבים מהם בסביבת מוסדות אקדמיים גדולים. במערב אירופה, 80% מהמקרים כללו דברי שטנה. בנוסף, חמישה מוסדות אקדמיים בנורבגיה ו-76 אוניברסיטאות בספרד השעו שיתופי פעולה אקדמיים עם מוסדות ישראליים, ובכך העמיקו את האפליה האנטישמית מדיניות ההשכלה הגבוהה.
מנכ"ל "התנועה למאבק באנטישמיות", סשה רויטמן, אמר: "הממצאים מקוממים וכואבים. כמות התקריות האנטישמיות בעולם פשוט מבעיתה, כנראה הגבוהה ביותר מאז תום מלחמת העולם השנייה. אנחנו נמצאים בקשר הדוק, יומיומי ורציף עם כל הקהילות היהודיות, ורואים כיצד תחושת הביטחון האישית של יהודי התפוצות התנפצה; רבים מהם נמנעים מללבוש, לשאת או להציג בפומבי סממנים יהודיים, להשתתף באירועים של הקהילה היהודית, להזדהות כיהודים במקום עבודתם ועוד. קהילות יהודיות בכל העולם מותקפות מכל עבר, והכישלון הבינלאומי להתמודד עם המשבר הזה מסכן את החיים היהודיים ברחבי העולם".