קארין פרין, שרת החינוך של מדינת שלזוויג-הולשטיין מאז 2017, תמונה לשרת החינוך, המשפחה, נשים ונוער של הממשלה הפדרלית החדשה בגרמניה, בהנהגתו של פרידריך מרץ. בכך תהפוך פרין, החברה במפלגת השמרנים של מרץ, לשרה היהודייה הראשונה בגרמניה מאז סיום מלחמת העולם השנייה.
בראיונות בעבר דיברה פרין - שהסבים שלה שרדו את השואה - רבות על ההיסטוריה האישית שלה, המנהגים והתרבות היהודית שהשפיעה רבות על חייה. כיום היא אף משמשת כיושבת הראש של הפורום היהודי במפלגת השמרנים.
2 צפייה בגלריה
קרין פריין
קרין פריין
קרין פרין. תהיה שרה בממשלה החדשה בראשות הקנצלר פרידריך מרץ
(צילום: Fabian Sommer / dpa, Reuters)
פרין, שביוני תהיה בת 60, נולדה באמסטרדם, לשם ברחה משפחתה לאחר עליית הנאצים. כשהמשפחה חזרה לגרמניה, הזהות היהודית שלה הייתה טאבו פנים-משפחתי. כשפרין סיפרה שהיא יהודייה, היא אמרה כי לאורך זמן רב היא לא חשפה את זהותה בגלל אזהרות מהבית. "ההורים שלי הטילו וטו על החשיפה'', היא סיפרה, "בעיניהם זה היה מסוכן כי עדיין יש נאצים בחוץ''.
כשפרין למדה גרמנית ולאחר מכן קיבלה אזרחות גרמנית (תנאי הכרחי כדי לקבל תפקיד בשירות הציבורי) היא אמרה כי עבור אמה "זה היה עסק גדול, והיא לא ממש אהבה את זה".
בפברואר 2022 נמתחה נגדה ביקורת קשה והיו כאלו שקראו לפיטוריה בעקבות פוסט, שבו המעיטה מחומרת מותם של ילדים כתוצאה מהקורונה, מה שהוביל אותה לפרוש זמנית מרשת טוויטר בעקבות התקפות אישיות ואלימות כלפיה, כולל כלפי השורשים היהודיים שלה.
היא תמכה בגיל עופרים כשטען שעובד במלון הפלה אותו לרעה בגלל שרשרת מגן דוד שענד, ואמרה כי "לא ייאמן שדברים כאלו עדיין קורים בגרמניה". עם זאת, היא התנצלה פומבית לאחר שהתברר שעופרים שיקר. פרין גם טענה כי השמצה כוללנית על ישראל, מדינה דמוקרטית לדבריה, או התגוללות על ישראל כמדינת אפרטהייד הן אמירות אנטישמיות.
2 צפייה בגלריה
קרין פריין
קרין פריין
קרין פרין. פוליטיקאית מוכרת ומלאת אמביציה
(צילום: Michael Kappeler / dpa, Reuters)
המינוי של פרין, עורכת דין בהכשרתה, נתפס בהפתעה מסוימת בשלזוויג-הולשטיין, ופחות בהפתעה מתוך שורות מפלגתה. היא נחשבת לפוליטיקאית חרוצה וזמינה לציבור וכאחת הפוליטיקאיות היותר מוכרות ואמביציוזיות בגרמניה. מצד שני יש ביקורת רבה על תפקידה הנוכחי לאחר שבתקופתה קוצצו שעות רבות, מספר התלמידים שנשרו מבית הספר ללא בגרות צמח משמעותית ואילו שיתוף תלמידים בעלי מוגבלויות צומצם.
היא ספגה ביקורות רבות וקמפיינים גדולים של שנאה, לאחר שהציעה שאם אזרחי המבורג ירצו בכך, הם יוכלו לארח בביתם פליטים באופן פרטי, לאחר זרם הפליטים הענק ב-2015. חלק מהפופולריות שלה ברשת נובעת מהאופי המשפחתי יחסית של הפוסטים שלה, שכוללים תמונות של בישולים משפחתיים בחברת בעלה עורך הדין ושלושת בניה הבגירים.
בנובמבר 2023, חודש לאחר הטבח בעוטף עזה, היא העלתה תמונה שלה עונדת שרשרת מגן דוד עם הכיתוב: "אמא, היום אני עונדת את שרשרת מגן דוד שלך מעל השמלה. במשך עשורים ענדת אותה תמיד מתחת לבגדים שלך. תמיד חשבתי שהגזמת עם הפחד שלך לחשוף את השורשים היהודיים שלנו, אבל עכשיו אני מבינה שטעיתי, ואת צדקת".