התקפלות ביפן: בנגסאקי הודיעו כי כל המדינות שלהן יש נציגויות דיפלומטיות זרות במדינה יוזמנו לטקס הזיכרון לקורבנות פצצת האטום שהוטלה על העיר ב-1945, כולל ישראל, רוסיה ובלארוס. כך הודיע ראש העיר שירו סוזוקי.
בכך השלים ראש העיר התקפלות לתפארת, לאחר שבשנה שעברה נמנע מלשלוח הזמנות לשגרירי ישראל, רוסיה ובלארוס בנימוק של רצון לאפשר את קיומו של הטקס ב"אווירה של שלום".
בעקבות אי-הזמנתה של ישראל בשנה שעברה - בגלל המלחמה ברצועת עזה - החליטו שגרירי המערב, בראשות ארה"ב, להחרים את הטקס - מה שנחשב אז כסטירת לחי אדירה לסוזוקי. השנה החליטו בעיר שלא להסתבך עם ישראל ולהזמין אותה לטקס. ראש העיר אמר כי "כעת, כשהפילוג בקהילה הבינלאומית גובר, אני רוצה שכולם ישתתפו ויחוו בעיניים, באוזניים ובלב את האכזריות של השימוש בנשק גרעיני".
גם השנה קיבלו בנגסאקי מסר מהאמריקנים שרצוי מאד שישראל תוזמן, כדי לא לחזור על ההחרמה של הטקס מצד ארה"ב ורוב מדינות המערב.
שגריר ישראל ביפן גלעד כהן אמר כי "ישראל, שמגינה על עצמה מפני טרור אכזרי, תעמוד בראש זקוף בכל פורום ובכל טקס בינלאומי". כעת, בשגרירות הישראלית ממתינים להזמנה הרשמית לטקס, שיערך ב-9 באוגוסט.
מלבד ארה"ב, שגרירי ה-G7 מבריטניה, צרפת, גרמניה, איטליה וקנדה החרימו גם הם את הטקס שנערך בשנה שעברה בנגסאקי, ושלחו אליו דיפלומטים בדרג זוטר במקום. גם רבים משגרירי האיחוד האירופאי לא הגיעו, כולל שגריר האיחוד האירופי עצמו. כמו כן, לא השתתפו שגרירי אוסטרליה ואוקראינה.
בהטלות פצצות האטום על הירושימה ונגסאקי נהרגו עשרות אלפי בני אדם, חלקם מיד אחרי הפגיעה ואחרים בחודשים ובשנים שלאחר מכן בעקבות מחלות שגרמה להם הקרינה. הטלות פצצות האטום הן שהובילות בסופו של דבר לכניעתה של יפן במלחמת העולם השנייה.