משטרת ירושלים והעירייה החליטו לאסור על מכירת אלכוהול והשמעת מוזיקה במהלך יום העצמאות בשוק מחנה יהודה - מתחם בילוי מרכזי בעיר. ההחלטה התקבלה מחשש ל"תסריט מירון" נוסף. לבקשת בעלי הברים בשוק התכנס היום (שלישי) דיון דחוף בבית המשפט כדי להכריע בסוגיה, אבל הוא קבע כי ההחלטה תישאר בעינה.
2 צפייה בגלריה


מחשש לאסון: איסור על מכירת אלכוהול והשמעת מוזיקה בשוק מחנה יהודה ביום העצמאות
(צילום: רועי אלמן)
מפקד מרחב ציון, תת-ניצב שלומי בכר, השתתף בדיון והבהיר כי ההחלטה התקבלה בעקבות ניסיון העבר, בין היתר אירוע שהתרחש בפורים האחרון, אז כמעט התרחש אסון כשצעירים נמחצו בשל עומס קהל חריג.
בהודעה שקיבלו בעלי הברים בשוק נכתב כי "העצמאות השנה יתנהל באופן שונה משנים קודמות, וזאת כדי למנוע צעדים קיצוניים וגורפים יותר לאור החשש הבטיחותי הכבד. לא תאושר מכירת אלכוהול ברחבי השוק הסגור ותיאסר השמעת מוזיקה ברחבי השוק, על מנת למנוע צפיפות לבאי השוק. הפקת הלקחים השנה מאירועי פורים הוכיחה כי השוק הינו מקום צפוף ובאירועים מסוג זה קיימת סכנה למבלים".
קצינה בכירה אמרה לבעלי הברים במהלך שימוע שנערך להם בתחנת לב הבירה כי האיסור תקף מערב יום העצמאות ועד בוקר יום העצמאות, והוסיפה: "לבעלי העסקים ניתנה אפשרות חליפית ע"י עיריית ירושלים למכור משקאות משכרים במקומות שקבעה העירייה לאורך רחוב יפו בסמוך לבמות בידור".
במהלך הדיון התפרץ אחד מבעלי הברים בזעם, ואמר כי "יש לי שני עסקים ותיקים מעל 10 שנים, אני עד עכשיו לא סיימתי להחזיר הלוואות מתחילת המלחמה בגלל המילואים ולא הצלחתי ליזום. ספגתי הפסדים בידיעה שיש לי מחזור של חגים, אני רוצה להתפרנס. יש לי עובדים וספקים שאני מורח אותם, נתנו לנו הגבלות".
עו"ד חיים נרגסי, ראש התביעה העירונית, התייחס לסכנה האפשרית, ואמר: "איננו יכולים להתעלם מהמלצות והנחיות משטרת ישראל שהינה הגוף האמון על בטיחות הציבור". לדבריו, "אנחנו לא נגדכם, אני מציין שבאירועי מירון לא קרה שנים רבות, כל שנה אמרו זה כמעט, זה היה נס, איזה מזל, חסדי שמיים ואז בשנה אחת בערב אחד נהרגו 45 אנשים. גם במירון האסון לא היה בכל ההר אלא במקטע אחד צר מאוד עם דוחק גדול וחובה עלינו לפעול".
סגנית מנהל אגף עסקים והממונה על הרישוי בעירייה סיכמה את עמדת העירייה והמשטרה: "במספר מקרים בעבר כפי שהוצג פירוט ונטען ע"י מפקד התחנה, היו אירועים של 'כמעט אסון' ואנו רוצים לעשות ככל שביכולתנו למנוע כל סכנה אשר מודעים לה ממקרי עבר".
חבר מועצת העיר, אריאל בזיז, האחראי על תיק העסקים מטעם "התעוררות" התייחס באופן פומבי להחלטה וצידד בה: "בפורים האחרון, המסיבה שהתקיימה בנחלאות הגיעה לשיא חדש עם עשרות אלפי מבלים ומבלות. במהלך המסיבה נוצר עומס לא סביר באזור, מה שהקשה על משטרת ישראל לשמור על הביטחון".

עם זאת, בהודעה שהגיעה ל-ynet התנער מההחלטה וכתב לאחד מבעלי הברים "מה לעשות, יש מפקד מחוז חדש. אתה יכול להאמין לי או שלא - אני אומר לך שאין לנו מה לעשות נגד ההחלטה הזו של המשטרה. אפילו על הדוכנים האלו היינו צריכים להילחם איתם".

מעורכי הדין ארז בר צבי ועידן גמליאלי נמסר: "מדובר בהחלטה שרירותית שמטילה סנקציה קולקטיבית על כלל בעלי העסקים בשוק, ללא הצדקה ראויה וללא תשתית עובדתית מספקת. במקום להפעיל אכיפה נקודתית, בחרו הרשויות בדרך הקלה שמובילה לפגיעה קשה בפרנסת מרשינו דווקא בערב החג המרכזי של השנה".
פורסם לראשונה: 14:18, 29.04.25